Благотворителен коледен базар в помощ на едно слънчево бургаско дете ще се проведе на Никулден в Бургас. Маги  Велчева е с детска церебрална парализа и семейството й има спешна нужда от средства за операция. Скъпата интервенция струва 65 000 долара и е планирана за март догодина в САЩ, съобщават организаторите.

Благотворителният базар ще започне в 10:00 часа на ул. „Алеко Константинов“ до ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и площад Тройката.

През декември четиригодишната Магдалена Велчева ще навърши 5 г., но детето се бори със заболяването от двумесечна възраст. Тя се ражда два месеца преди термина с тегло едва 1240 гр. В годините детето провежда ежедневни рехабилитации, плуване, логопед, хипотерапия.

Семейството на момиченцето получава одобрение от детската болница в Сейнт Луис /САЩ/ за Селективна Дорзална Ризотоия, операция при която се прекъсват част от сензорните дорзални нервни окончания, които причиняват спастичността в крайниците.

Интервенцията ще намали спастичността в мускулите ѝ, ще подобри баланса ѝ и ще даде шанс тя да проходи, обясняват близките на Маги.

Тя е едно лъчезарно, пленяващо всички с усмивката си дете, което мечтае да ходи и лудува като всички. Тя ходи на детска градина с помощта на мама, а там най-много обича да играе с приятели, народните танци и математиката.

Благотворителният базар се осъществява със съдействието на Община Бургас, НЧ "Възраждане -1927" и творческата подкрепа на ДГ "Калинка".

Можете да подкрепите Маги още чрез:

Платформата на Павел Андреев;

-  Със СМС на номер 17 777 с текст DMS MAGI:

https://dmsbg.com/28579/pomogni-na-magi-da-hodi-sama/

-- На дарителска сметка на името на Магдалена Димитрова Велчева:

Банка ДСК АД

IBAN: BG68STSA93000030367335

Повече информация за дарителската кампания можете да намерите на:

https://www.facebook.com/profile.php?id=61553379980263