За тежка вечер се подготвя легендарният щангист Антон Коджабашев. Големият бургаски спортист празнува днес 60-годишен юбилей. Празненството на почетния гражданин на Бургас ще бъде в любимото място за живеене на Коджабашев-странджанското село Граматиково.

Юбилярят ще бъде заобграден от най-близките си роднини и приятели. Грамофона нюз научи, че голямата дъщеря на Коджабашев – Илияна,  е направила всичко възможно да се освободи от натовареното си ежедневие като актриса и да бъде рамо до рамо до баща си.

Специално за празника на рожденика ще присъстват лидерът на ПП АБВ Румен Петков, кандидатът за кмет на Бургас от партията адвокат Георги Сталев, кметът на Малко Търново Илиян Янчев и много други гости.

Екипът ни разбра още, че една от най-обичаните български певици специално ще зарадва юбиляря. Антон Коджабашев се занимава от години активно с политика, като към момента е областен председател на АБВ и общински съветник. Запален ловец и е известен сред гилдията с ловните си трофеи. Има страхотно чувство за хумор и държи безрезервно на приятелите си.

Той е трикратен световен шампион по вдигане на тежести от Солун – 1979 година, Лил – 1981 г., и Любляна – 1982 г. Става три пъти европейски шампион съответно във Варна – 1979 г., Лил – 1981 г. и Любляна – 1982 г.