Добри хора върнаха отново усмивката на 31-годишната Анифе от Ръжица. Жената имаше спешна нужда от моторна инвалидна количка и само за 48 часа парите за нея бяха събрани.

Над 60 души, познати на семейството и непознати са се отзовали на зова за помощ, каза пред Грамофона нюз кметицата на руенското село Айтен Али.

Общата събрана сума е 4500 лева, като само 2000 лева са дарили безвъзмездно Зейнеб и Хидает Пъндък от Руен. Семейството работи от години в Германия, но в момента е тук и веднага са се отзовали да помогнат.

Преди няколко дни, на рождения си ден Анифе разбира, че старата й количката е счупена и не може да се поправи. Жената веднага се обажда на кметицата на Ръжица, за да й разкаже колко ще й е трудно оттук нататък да се грижи за 8-годишната си дъщеря.

Само за два дни обаче малкото чудо с набирането на средствата става и сега младата майка е повече от щастлива, защото ще може да свърши нещата у дома от първа необходимост.

Новата инвалидна моторна количка за Анифе струва 3700 лева. С останалата част от парите са купени много хранителни продукти за семейството, дрехи и зимни обувки на детето на Анифе. Тя и близките й благодарят сърдечно на всички и никога няма да забравят благородния жест.

А кметицата на Ръжица казва, че доброто трябва да е заразно!