В 17 часа започва благотворителният концерт в подкрепа на Диян Янков. Младият бургазлия има нужда от нашата подкрепа, за да ходи отново. 50 000 лева е цената, която ще му осигури шанса за нормален живот. Диян има вродено заболяване на тазобедрената става.

В последните 8 години той е претърпял 12 операции, за съжаление след толкова много интервенции е развил тежка инфекция на тазовото дъно. Тази инфекция застрашава живота на Диян. За това той се нуждае от специална антибиотична пластина, с която инфекцията може да се овладее, след това вече ще може да се смени и самата тазобедрена става.

Сумата от 50 000 лева ще покрие и поставянето на пластината, и изработването и поставянето на новата става. Въпреки че работи, Диян не може сам да събере парите, за това се нуждае и от помощта на всички нас. Първата стъпка в подкрепа на Диян вече е направена.

Близо 11 000 лева са събрани по неговата сметка. Този следобед на площад „Тройката“ ще излязат бургаски музиканти и танцьори, които също застават зад Диян.

Деан Вълев - Дишо, Ансамбъл Странджа, Даниела Павлова, Кристина Гугучкова, Иван Притаргов, Гергана Великова и Кристина Кюмурджиева са артистите, които се включват в концерта. Той се организира от „Групата на групите“, а на сцената на площада ще бъдат поставени кутии за дарения.