В Бургас се проведе четвъртото издание на благотворителното ревю-спектакъл „Бургас модни светлини“ 2016. В модното дефиле взеха участие 7 дизайнера от Бургас и София. По традиция  “BOURGAS FASHION LIGHTS” се провежда всяка година през януари и на него се представят само официални абитуриентски тоалети.

Тази година дизайнерите и организаторите от Бъчваров & Копривски отново дариха официални тоалети на социално слаби ученици. Те са от Руската гимназия, ТОХ-а, Немската и Математическата гимназии, Музикалното училище и Вечерната гимназия.

Тази година бяха връчени наградите „Модна карфица“ 2016. 

В раздел Лице и професионален модел награда получи Сидрита Садикай, представител на Косово и Албания. В раздел авангард наградата отиде за Диана Узунова от „АРТ ЗЕН“. С приз бе удостоена Мария Танева от „Емоционе“ в раздел оригинален дизайн.

Фатме Джемил от „FTM“ получи наградата в раздел моден силует. За дебют бяха отличени Бъчваров & Копривски с модната марка „LABARUM“.

В разделите стил и елегантност бе отличена Марияна Панчова от „Мирена“, в провокатично излъчване – Таня Чавдарова от  CHARA, модни акценти – Калина Терзиева от „Калина Стайл“, а за най-добра колекция на BFL отличиха Надежда Маринова от „Марино Мелотти ателие“.

Специални гости на събитието бяха поп изпълнителят Георги Дюлгеров и младите певци от „Сезони“. По време на дефилетата Диана Узунова от „АРТ ЗЕН“ показа шоу ревю на грим, нокти и прически.

Снимки: Петър Иванов