Обсъждането на трите нови законопроекта за движението по пътищата стартира с емоционална изказване. На провеждащата се в момента среща в Бургас Дияна Душева от „Институт за Пътна безопасност“ се обърна към присъстващия министър на вътрешните работи Валентин Радев.

„Говоря от името на всички майки, които загубиха децата си по безсмислен и подъл начин. Искам да Ви кажа, г-н министър, най-искрено и чистосърдечно, че този закон не става. Трябва да спрем работа по него и да ни изслушате. Трябва да се спре с това високомерие и с тази партийност, няма място тук за нея. Утре няма да има граждани в тази държава, защото загиваме като мухи по пътищата. Искрено вярвам, че всеки един от нас може да промени нещо и да спасим поне един човешки живот. По този начин ли пазим и защитаваме българските граждани със 700 загинали души всяка година? Българската земя ако едно време е била пропита с кръвта на нашите войници, то днес тя е пропита с кръвта на нашите деца, заради нехайството ни“, каза през сълзи тя.

От своя страна Радев й отговори, че неговата цел е да се намалят жертвите поне на половина, а не да бъде спасен само един човешки живот. Той помоли присъстващите в залата медии да напуснат, за да може срещата да премине по същество.