Проявите на съпричасност и човещина по време на криза показват колко сме силни и развити като общество. За един такъв жест разказва Ирина Иванова, бивш директор на Дома за деца и юноши в Бургас „Александър Георгиев – Коджакафалията“.

Ето какво написа тя в личния си профил във Фейсбук:

Вчера ми се обади мой бивш възпитаник от Дома за деца и юноши „Александър Георгиев - Коджакафалията“ с молба за помощ. От три седмици е безработен, няма храна, телефонът му е изключен, а има две деца - на 8 и 12 години.
Обадих се в БЧК – Бургас, за да помоля за помощ. Служителите веднага откликнаха и предоставиха на семейството пакети с храна.

Запознах със случая и г-жа Пепа Запрянова – директор на ОУ „Елин Пелин„ - Бургас, където учат децата. Тя прие изключително присърце проблема на семейството и своевременно му осигури помощ чрез Община Бургас. Нещо повече – тази жена, директор и майка, дари лични средства, за да бъдат платени телефонът и интернетът. Този жест ще даде на децата възможност да участват пълноценно в дистанционното обучение. За тази цел преди това г-жа Запрянова им беше предоставила и училищни таблети.

Тези човешки жестове по време на една ужасна криза дълбоко ме развълнуваха. Мисля, че страхът, заразата и карантината не само че не успяха да сломят човешкото у човека, а напротив - отвориха сърцата на хората за добрина и съпричастност и разкриха висотата на човешкия морал.

Благодаря Ви, служители от БЧК!
Благодаря Ви, Община Бургас!
Благодаря Ви, г-жо Запрянова!