Кметът на Бургас Димитър Николов призова собствениците на лодки с подходящо сонарно оборудване да помогнат в издирването на изчезналите в Мандра рибари.

„Вече четвърти ден екипите на община, ИАРА, полиция, горско, издирват в Мандра, за съжаление без резултат, двамата рибари. Момчетата работят при извънредно трудни метеорологични условия, но издирването трябва да продължи! Независимо от песимистичните прогнози. Днес осигурихме още един сонар, който в момента се монтира на общинската лодка и утре ще обследва дъното на езерото“, коментира Димитър Николов и допълни, ме всяка помощ ще бъде безценна.

Всеки, който иска да помогне, може да се обади на дежурните телефони на Община Бургас: 056841560 или 056907218.

Градоначалникът коментира и обвинителните изказвания, които се появиха в публчното пространство. „В интернет попаднах на коментари, наричащи изчезналите рибари с какви ли не квалификации. Бих помолил тези, които не могат да помогнат, поне да бъдат по-разбиращи и щадящи чувствата на близките и усилията на екипите по издирване. Касае се за съдбата на хора и деликатността е най-малкото условие за човечност.“