Бургазлийка издирва трима мъже, за да им благодари. Днес, малко след 11 часа тя и синът и карали колела по крайбрежната алея в Морската градина и били нападнати от пиян посетител на един от капаните.

„Карахме велосипеди, както всеки ден. В един момент на велоалеята се появи дете. Чух как една жена извика да внимава. Аз спрях колелото, но детето вървеше назад и се блъсна в мен. Веднага слязох и го попитах дали е добре“, разказа пред наш репортер бургазлийката. Момчето не е пострадало, казало че му няма нищо. Майка му също уверила жената, че няма никакъв проблем и продължили по пътя си.

Точно тогава обаче видимо пиян мъж от съседен капан се нахвърлил върху колоездачката и решил, че може да раздава справедливост. „Започна да ме обижда, да ме бута и да блъска колелото. В този момент на помощ ми се притекоха трима мъже, също с велосипеди. Стана истински бой. Единият беше повален на земята, а пияният дори хвърли колелото му. Въпреки това, човекът изпрати мен и детето до Флората, за да се увери, че всичко е наред“, разказа още жената.

Тя се притеснява да каже името си, защото все още не може да се отърси от шока. Забравила да попита и хората, които й помогнали как се казват.

„Мисля, че им благодарих. Но пак искам да го направя. Не знам кои са, не знам как се казват, но ще се разпознаят. Наистина им благодаря, защото не гледаха безучастно, а се намесиха, за да ме защитят“, разказа нашата читателка.

Признава, че не се е обадила в полицията, защото била повече от уплашена и не искала да се върне на мястото. Тръгвайки си от там обаче видяла, как нейният нападател се нахвърлил и върху жената, с която били на една маса.

 

Снимка: Архив