8-годишно бургазлийче подготви специална изненада за прабаба и прадядо си. Момиченцето се казва Лилия и е написала писмо до възрастния мъж, когото не е виждала скоро. Писмото, както и рисунка до прабабата на детето публикува във фейсбук профила си бургаският кмет Димитър Николов. Ето какво написа той:

„Това е писмото на 8-годишната Лилия. Вчера тя го изпрати до служителите на Домашен социален патронаж с молба да го предадат на прадядо й Пейо, когато му носят храната, защото не го е виждала скоро. Пейо живее в к-с “Лазур”. Освен писмото, Лилия изпрати и пролетна рисунка, която да предадем на прабаба й Янка, която живее в к-с “Славейков”.

“Най-добрият човек, когото познавам е моят прадядо. Той се казва Пейо. Доста е възрастен, затова му е прошарена косата. Очите са му кафяви и е висок. Аз мисля, че той е добър, защото мисли добро на всички хора и им услужва, когато го помолят. Той обича да засажда дръвчета, да прави къщички за птици.

Приятно е да излизаме заедно в морската градина и да карам колело. Понякога дори ме взима от училище. Искам да приличам на него по човещината и добротата. Липсваш ми, дядо!” Днес Пейо и Янка ще имат подарък - изненада, когато получат храната си! Има много да учим от децата!”, написа още градоначалникът.