Една от най-обсъжданите теми в Бургас, наред с тези за ниските температури и липсата на сняг, е темата за ваксинирането. Имена на фармацевтични компании се дочуват често по централните улици в града.

Жители на Бургас нямат единно мнение по въпроса за ваксинирането, стана ясно при проведена анкета на Грамофона нюз. Основната причина, поради която бургазлии не желаят да се имунизират, е твърде бързото изготвяне на ваксината. Това е и причината поради която Иван Тодоров не иска да се застрахова срещу COVID-19. Пламен сподели: „Все още не съм проучил темата и не съм готов да си поставя ваксина“.

Пред екипа ни държавни служители се оплакаха, че са задължени да се имунизират въпреки нежеланието им, тъй като са на първа линия. Срещат се и привърженици на идеята за ваксината.  Те изразиха надежда, че така ще доведем пандемията до нейния край. Сред тях най-предпочитани са компаниите Pfizer и AstraZeneca. Прави впечатление, че по-възрастните граждани са по-склонни да се ваксинират, а майките се притесняват от изменение на кърмата.

Някои шеговити бургазлии споделиха, че се ваксинират всеки ден, а Петър ни отовори, предпочита да се лекува с „бабешки деветини“.

Пандемията от COVID-19 завладя целия свят и днес всеки има мнение по въпроса. Някои от анкетираните побързаха да дадат съвети за лечение и превенция от заразата – пиене на ракия и носене на маски, а други възмутено обясниха, че коронавирус всъщност няма.

А вие бихте ли се ваксинирали? Гласувайте в новата ни АНКЕТА.