16 725 лева бяха събрани на благотворителния концерт, който вчера се проведе в помощ на 18-годишния Иван Иванов от Бургас. Хиляди бургазлии подкрепиха момчето в битката му за живот.

Ванко е с муковисцидоза, която е засегнала белия дроб и панкреаса му. Той е в листата за чакащи белодробна трансплантация. В момента обаче се нуждае от скъпоструваща терапия, която му помага да диша и да живее, докато се появи подходящ донор.

Въпреки диагнозата, до скоро Ванко е живял нормално. Играел е народни танци, дори е изкарал шофьорска книжка и е завършил гимназия. От около година обаче състоянието му рязко се влошава.

На месец са необходими около 1000 евро за медикаменти, които да го поддържат. Вчера бургазлии доказаха отново, че са хора с широки сърца, които помагат. Летният театър се оказа тесен за всички, които дойдоха, за да подкрепят момчето в тази толкова важна за него борба.

Каузата на Ванко прегърнаха и изпълнителите Тони Димитрова, Мустафа Чаушев, Стефан Илчев, Преслава Минасян, Ажда Чаушева, Георги Дюлгеров, народната певица Жечка Сланинкова.

 Заедно с тях на сцената излязоха Фолклорен ансамбъл „Лазур” при ВК „Бургас”, с художествен ръководител Бойчо Янев, ВС “Точно време” , ФК “Гергьовче” и др

Бащата на Ванко – Красимир Иванов благодари на всички, които помагат на сина му. Родителите на момчето се надяват той да се справи и отново да се завърне към народните танци и нормалния живот. Ако искате да помогнете на Ванко да диша отново, можете да преведете средства за неговото лечение:

Банка ДСК

IBAN BG75STSA93000024059687

BIC STSABGSF

PayPal

paypal.me/ivandarenia