Десетокласничката Калина Великова от бургаското средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ е класирана на второ място в националния конкурс „Аз и моите приятели – животните“ – 2024, организиран от Националния дворец на децата – София.

Под ръководството на Марияна Георгиева, старши ресурсен учител в училището, ученичката участва в раздел „Любителска фотография“ във възрастова група VIII – XII клас.

Тя спечели журито със своята фотография, представена на фотографска хартия и  посветена на животните. Конкурсът е част от националния календар за изяви по интереси  на децата и учениците на Министерството на образованието и науката и  представлява продължение на традиционните инициативи, които Националния дворец на децата /НДД/ организира на 1 юни – Международния ден на детето, посветени на хуманното отношение на децата към животните.

Целта на инициативата е децата и учениците да разбират поведението и света на животните, да ги защитават и отстояват правата им.

Фотографията на Калина Великова е част от изложба с наградените творби в Гербовата зала на Националния дворец на децата, град София в периода от 01.07.2024 г. до 12.07.2024 г. 

Учениците от СУ „ Св. св. Кирил и Методий“ – Бургас участват редовно в различни конкурси и състезания, като по този начин развиват творческите си умения и показват своето виждане и идеи за заобикалящата ни действителност.