Цветно настроение, емоции, ненадминати таланти и младежка енергия завладяха Бургас. Организатор на събитието „Следвай ритъма 2019 – Let’s dance Burgas“ за 7-ма поредна година  е Национално Сдружение „МЛАДЕЖКИ ГЛАС”, с подкрепата на Министерство на младежта и спорта и Община Бургас.

Специално за  парти настроението се погрижиха DJ Double D и DJ Chocolate. А в демонстрациите се включиха треньорите от Спортен центьр “София” – Бургас: София Мазуренко,Юлия Разянцева и Дима Войткевич треньор по салса и бачата. В събитието участваха още треньорите: Аксиния Николова и Стефка Граматикова от ZUMBA FIT BURGAS, Бисер Русимов и Иво Иванов треньори и състезатели по CrossFit от XplosiveGym Бургас и Стоян Пенев и Марияна Концарова – Фитнес Инструктори от Titan Gym Бургас.

Мероприятието се осъществява по проект „Казах НЕ на агресията” на Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2019 година.

Младежкото събитие официално беше открито от заместник-министъра на младежта и спорта Николай Павлов и от националния лидер на НС "Младежки Глас" Тодор Йосифов. Министерство на младежта и спорта организира младежко изложение на над петнадесет топ организации от страната и фестивал на цветовете с парти щоу.

Пантеонът в Бургас беше препълнен с граждани и гости на града, които участваха в младежкия фестивал. Една неповторима емоция за любителите на спорта с младежки дух и мотивация.

„Честит международен ден на младежта на всички младежи в цялата страна.  Като лидер на най-голямата неправителственаорганизация на младите хора в България, която вече 12 години безрезервно подкрепя и развива новото поколение, искам да отправя благодарности към всички тези хиляди младежи в цялата страна, които ни се доверяват всяка година и стават част от нашите мероприятия, развивайки своя потенциал. Каузата ни да помагаме и да променяме света към по-добро прави всеки ден обществото в България по-силно и дава мотивация на младите да вървят напред и да постигат успехите, които заслужават.  Младите в България могат” каза националният лидер на НС „Младежки Глас” Тодор Йосифов.

„Младите хора променят света със своята енергия, с иновативността, която всеки млад човек носи. Младите са носители на специфична енергия и свежи идеи, които променят света. Имаме страхотни млади хора, които се изявяват успешно. Имаме успехи в спорта, изкуството и науката. Моето убеждение е, че все повече млади хора се връщат в България. Искаме да създадем достатъчно добри условия, за да могат младите да са щастливи в страната“, коментира и зам.-министър Николай Павлов.