По Александровска и Богориди вървяха забързани хора с красиви букети – подарени или предвидени за любими дами. Не е изненада, че най-обичани са майките. Това ни каза Борис, който дълго избираше най-красивото цвете за своята.  По въпроса кое е любимото цвете жените бяха единодушни – класическата роза. Въпреки това повечето от тях споделиха, че не са получили нея, а в ръцете на бургазлиите преобладаваха зюмбюлите.

Много дами се похвалиха с изненади от съпрузите и от децата си. Прави впечатление, че по-младите мъже подаряват цветя не само на майките и бабите си, но и на приятелките и колежките си. Оказа се, че господата не бързат, тъй като голяма част от жените очакват своите букети по-късно през деня.

„Всеки ден е празник“, заявиха две усмихнати жени пред сградата на Старата поща. Господата пък ни споделиха, че освен здраве пожелават и усмивки, да ги радват все така и някои по-лични неща…

Макар множеството усмихнати дами, имаше и не малко хора, които споделиха, че не са в добро настроение и не им е до празник. „Нямам дама. Живея сам от 25 години. Нямам колежки, нямам нищо. От 25 години живея сам в една стая“, каза самотен мъж.

Натъкнахме се и на участника в „Гласът на България“ Христиан Ненов. Той не беше спал цяла нощ, за да пристигне рано тази сутрин от Варна в Бургас. Сподели, че все още не е зарадвал никоя дама, но по-късно през деня ще зарадва много – роднини и приятелки, а пожеланията ще бъдат от сърце.