Детска градина „Морска звезда“, съвместно със Семейна занималня „Калпазаните“, организира тази неделя благотворителен базар в помощ на 12-годишният Християн Георгиев Василев. Момчето е дете на тяхната колежка Стоянка Василева и е с рядко туморно заболяване на синусите – ювенилен назофарингеален ангиофибром. След две тежки операции във Варна през 2021 и 2022 година, туморът се появява отново. Към момента Християн е в турската болница Аджъбадем Маслак, Истанбул, където лекарите дават надежда за излекуването му – започнати са изследвания и е планирана операция за 23 март тази година.

Необходимата сума за лечението е 39 670 EUR. Това е сума, непосилна за семейството на Християн и родителите му създават кампания „Заедно в битката – Да помогнем на Христиан“. До този момент е събрана една трета от сумата.

Колегите на г-жа Василева, заедно с родителите на възпитаниците на ДГ „Морска звезда“, искат да помогнат на Християн да живее. Така се ражда и идеята за Благотворителен базар, който да излезе от рамките на детската градина. Майка на дете от втора Б група „Слънце“ предложи гостоприемството на семейната им занималня.

Така, в неделя, 19 март, от 10:30 до 12:30 часа общността на ДГ „Морска звезда“ Ви кани на благотворителен базар в помощ на Християн, който ще се проведе в Семейна занималня „Калпазаните“ – в района на Конната база на Меден рудник.

Във времето за семейството, всички ще могат да се забавляват по начин, който им харесва и едновременно с това да помогнат за събирането на сума за лечението на дете в беда.

Очакваме Ви! Вход: 5 лв. Ние ще сме там.

В случай, че сте възпрепятствани да дойдете, може да преведете сума пари на специалната банкова сметка, отворена за лечението на Христиан.

ПОЩЕНСКА БАНКА

IBAN: BG37 BPBI 7935 4053 3957 02

BIC: BPBIBGSF

Титуляр: Стоянка Русева Василева /Stoyanka Ruseva Vasileva/ - майка на Християн

Развитие на лечението и събраните средства може да следите на: https://www.facebook.com/profile.php?id=100090839297182

Упътване и информация за Семейната занималня „Калпазаните“: https://www.facebook.com/profile.php?id=100091196160047