Топъл обяд за медицинския персонал и доброволците от COVID отделението в Поморие. Идеята е на местния хотелиер Георги Тръпков, а към нея вече са се присъединили и други негови колеги.

„Когато днес отидох, лекарката там д-р Караилиева, не е излизала от болницата от три-четири дни. Видях и един адвокат, който си е зарязал работата, за да стане доброволец. Това, което правят е велико, а ние можем да направим нещо малко за тях“, коментира пред Gramofona.com Тръпков.

Той е категоричен, че докато COVID отделението в Поморие работи, персоналът там ще получава топъл обяд. „Надявам се поне обектите, които в момента работим в Поморие, да се включат в инициативата. Хората от болницата много се зарадваха, че някой оценява това, което те правят“, допълни още Тръпков.

Вече е създаден и график, по който ресторантите в Поморие, които са заявили желание, ще се включват в инициативата. До момента това са Bar&Grill Saint George, „Пенелопа палас“ и Grand hotel Pomorie. Собствениците на още два ресторанта са проявили интерес и най-вероятно също ще осигуряват топъл обяд за екипа.

 

На снимката: Д-р Женя Караилиева  и доброволецът - адвокат Веселин Анестиев