Специалните уреди за рехабилитация на деца, закупени със средства от благотворителните акции на дамите от ГЕРБ в област Бургас, вече са доставени на ДНСГД "Вяра, Надежда и Любов“, съобщиха от пресофиса на партията.

Доставената от Франция Wintrack платформа плюс софтуер за работа с нея вече е в помощ на малките пациенти. Пътеката е с датчици за натиск, а софтуерът анализира налягането на стъпалото на пациента, с видео синхрон.

В заведението вече е и позициониращата седалка за деца с увреждания с мобилна база.

Представители на Жени ГЕРБ и Майки ГЕРБ, заедно с народните представители Ивелина Василева, Димитър Бойчев и Галя Василева видяха на място как се използват новите уреди. Гостите за пореден път се убедиха, че в ДНСГД "Вяра, Надежда и Любов” се работи по европейски стандарти, с много грижа и любов към децата. В Дома за медико-социални грижи и рехабилитация провеждат лечение деца от цялата Бургаска област.

В края на миналата година дамите от ГЕРБ проведоха поредица от събития за набиране на средства за каузата. 20 000 лв. бяха събрани от провеждането на Коледен благотворителен базар и концерт в Държавна опера-Бургас.

За базара млади майки изработиха сладкиши и сувенири, които бяха изкупени от стотици хора, които дойдоха от целия регион. Програмата за набиране на средства продължи с концерт, който безвъзмездно събра на една сцена Тони Димитрова, Фортисимо, Дует Бургас, Преслава Минасян и много други артисти от област Бургас.

Участие взеха и талантливите ученици с педагог Румяна Драголова от Националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров“ Милана Кан, Костадин Кошничаров, Мартин Стоянов, Даниал Хайдер и Таисия Трендафилова.

За любителите на литературата имаше специален кът, където авторката Кети Папъшева посрещна деца с книгата си "Гъбка Качулатка“.

С благотворителни коледни фотосесии участваха фотографите Александра Диканска и Живко Стоев.

С дарения се включиха от националното ръководство на ПП ГЕРБ, връчени от зам.-председателя на партията Цветан Цветанов, евродепутатът Асим Адемов и структурата на Предприемачи ГЕРБ. Благотворителен базар организираха и дамите от партията в Карнобат.

Представителите на Инициативния комитет, които дариха уредите благодарят още веднъж за съпричастността на всички, които подкрепиха това събитие. Каузата беше постигната с труда и щедорстта на стотици хора. Тя се превърна в надпартийна и заслужи мотото „Доброто в Бургас”.