“Българска следа” има в изборите за кмет на Лондон тази пролет, съобщава BulNews. Един от най-популярните кандидати за кметския пост на английската столица – Браян Роуз, е женен за българка.

Брайън Роуз е  известен американски подкастър и влогър, понастоящем базиран в Лондон. Роден през май 1971 г., Роуз развива успешна кариера в банковото дело и работи за различни институции в  Ню Йорк и Лондон. През 2011 година американецът решава да създаде свой подкаст и YouTube канал, в които да популяризира идеите си.

Към днешна дата, неговият канал London Real има два милиона абонати, които следят с интерес неговите теории на конспирацията за пандемията COVID-19. Роуз участва в изборите за кмет на Лондон, които ще се проведат на 6 май 2021 г. като независим кандидат.

Съпругата на финансиста Роуз – Мариана Алексиева, е родом от Айтос, но от 18-годишна живее в Лондон. През годините развива кариера в областта на модата и търговията,  като трупа опит в някои от най-популярните луксозни модни брандове,  включително Dolce and Gabbana , YSL, Gucci, Anoushka и последно Salvatore Ferragamo, преди да се отдаде на майчинството.

“Аз съм от тези луди майки, които решават да не скучаят, докато сменят памперси, а да учат. Поради тази причина записах “Психология”, а тази година паралелно и “Психотерапия”. Йога учител станах на инат, защото реших че ще изляза от този lockdown в по-добра форма от тази, с която влязох в пандемията. Обичам и да рисувам – когато ми е криво”, разказва за себе си Мариана.

Мариана е съпруга на Браян Роуз и негов “съветник в сянка”. Българката подкрепя съпруга си в неговото ново начинание, а Роуз често се допитва до съпругата си по важни за кампанията въпроси.