Едно петгодишно бургазлийче има нужда от помощ, за да започне да говори и да прави нещата, които децата на неговата възраст вършат.

Малкият Кристиян Стоянов се ражда с увита пъпна връв и поради липсата на кислород, живее в свой собствен свят – неразбран и самотен.

Момченцето е добре физически, но психическото му развитие изостава и Криси не може да общува нито с родителите си, нито с връстниците си.

Вливане на стволови клетки в Турция дава над 50 % шанс за подобрението на малкото дете, разказа пред Грамофона нюз майката на Криси, Мариета Стоянова.

„В момента синът ми е хиперактивен и вливането ще помогне да се намали напрежението, както и да започне да говори. При него има дефицит на внимание. Има сестра близначка, която много иска да си играе и говори с него, но засега това е невъзможно“, казва Мариета.

Тя вече е водила детето на детска градина, но на този етап то няма как да я посещава, защото за него трябва да се грижи отделен учител.

Мариета вече се е запознала с друга майка, чийто дете е с подобен проблем. „Те са направили 5 вливки до сега в Киев и тяхното момче е започнало да разбира какво му се казва, както и да изрича думи като мама и тати“, обнадеждена казва Мариета.

Необходимата сума за две процедури е в размер на 40 000 лв, като в самото начало семейството трябва да направи поне 4 или 5 процедури, за да се усети положителният ефект от тях. Сумата, нужна за лечението на Криси, е на стойност 100 000 лева и тя е непосилна за родителите на детето.

В началото на следващия месец в Бургас ще се състои благотворителен футболен турнир в подкрепа на Кристиян Стоянов.

Турнирът ще се състои на 3 юли (събота) и 4 юли (неделя) на игрищата на Спортен център „Славейков“ във формат 5+1, като всеки отбор ще изиграе минимум два мача. Входната такса е 60 лв. на отбор, като всички събрани средства ще бъдат преведени по сметката на дарителската кампания за Криси.

Ако някой иска да се свърже със семейството и да им помогне, може да се обади на телефон: 0883426219, Мариета Стоянова.