Покупката на 4 флумастера за 7.67 лв. донесе печалба на бургазлия от Лотарията на НАП. Късметлията е 55-годишният застрахователен експерт  Крум Паскалев. С регистрацията на касовия бон той си спечели четириядрен  смарт телефон.

„Бях готов да изхвърля касовата бележка, но съм убеден, че всяка започната кампания е положителна. Затова реших да го запазя и регистрирам”, каза късметлията.  Той поясни, че най-вероятно телефонът ще бъде за дъщеря му.

Наградата беше връчена от Татяна Кънчева, директор на НАП – Бургас. Тя призова бургазлии да продължат участието си в лотарията.

 „Има поне 5 основателни причини да поискаш касовата си бележка – защо да оставяш късмета на касата, с касовия бон си правиш по-добре сметката, можеш да върнеш стоката, да контролираш търговците и не на последно място, да балансираш по-добре финансите си”, обясни директорът на НАП.

 Досега бургазлии са регистрирали над  един милион касови бележки. Само за месец март бургазлия е регистрирал повече от 4 хил. касови бележки.

За да участваш в Лотарията на НАП трябва да си навършил 14 години и да имаш профил в сайта на приходната агенция. Регистрират се само валидни касови бележки, издадени след 16.11.2015 г. Няма ограничения за вида на покупката, нито изискване за минимална и максимална стойност.

 Касовите бележки могат да се регистрират по три начина – чрез сайта на лотарията www.kasovbon.bg, чрез мобилно приложение на НАП и чрез телефона на Агенцията.  Задължително  касовите бележки трябва  да се пазят до края на играта, тъй като наградите се получават срещу тях.