5-годишният Теодор Стоянов Калоянов от Бургас се нуждае от спешна операция, за да проходи. Малкият е роден в 29-та гестационна седмица, недоносен. Още на две години семейството му чува диагнозата  - Детска церебрална парализа. Това е единственото поражение при Тео заради преждевременното му раждане.

След множество консултации с невролози, психолог, ортопеди и други специалисти, близките на Тео получават оферта от болница „CHILDREN’S HOSPITAL”, ST. LOUIS, MISSOURI. Там от 1998 година д-р Парк се е специализирал и трупа опит с разработеното от него лечение (SDR) за деца с ДЦП с над 90 % успеваемост, разказа пред Грамофона нюз Валентина Иванова, майка на Тео. Всички процедури, които родителите на момченцето са предприемали досега, са били за тяхна сметка.

Процедурата SDR е селективна дорзална ризотомия и единствено чрез тази операция, сковаността в краката на момчето, може да бъде премахната за постоянно.

Сумата, която е нужна на семейството за операцията, е 100 000 лева. По сметката са постъпили едва 12 000. Близките все още нямат запазена дата за така мечтаната интервенция на Тео, защото трябва предварително да преведат 50 000 долара.

„Д-р Парк е помогнал на над 5000 деца досега. От информацията, която събрах, става ясно, че  това ще бъде рядка неврохирургическа операция, но чрез нея проблемът завинаги ще се реши“, обясни с огромна надежда майката на Тео.

Всеки, който желае да помогне, мода го направи на следната банкова сметка или в Paypal:

Теодор Стоянов Калоянов:

IBAN: BG13STSA93000027839923

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

Paypal: @teodork18