Танцов клуб ,,Поморие”  при Фондация ,,Фолклор” е състав, който респектира публиката със своя ентусиазъм и емоционален заряд, преливащ от всяко движение по сцената. Клубът участва в международен фестивал след спечелен проект към Министерството на културата.

Сред повече от сто кандидатстващи самодейни състави, той е сред малкото одобрени по програма ,,Мобилност” на Национален фонд ,,Култура”. През периода 8-13 ноември 2018 година танцьорите реализираха Проект ,,Участие в VI международен фестивал ,,Перлата на Дунав” - Будапеща, Унгария”.

Поморийци представиха родния си град и България с оригинална програма ,,Ритми от България”, включваща автентични хора и разработки от различни фолклорни области на страната, подготвени от техния хореограф Таня Маринова. Костюми в преливащи цветове завладяха публиката на предколедна Будапеща.

При гостуването си в унгарската столица ТК ,,Поморие” се срещна с представители на българската диаспора и с местен клуб за български народни танци. Поддържането на националния дух на българите в чужбина е сред сред основните цели на Фондацията.

При съвместните фестивални дейности с клубове от още осем страни, ТК ,,Поморие” популяризира фолклора от региона на Поморие, с което провокира интереса им към града  като туристическа, културна и фестивална дестинация.