Рибният фестивал, който за първи път ще се проведе в Бургас, ще е на Пристанището. Това съобщи за Gramofona.com председателят на Комисията по туризъм към ОБС-Бургас Живко Табаков.  Съгласие фестът да се проведе на порта лично даде изпълнителнителният директор на Пристанище-Бургас Диян Димов.

Мястото, където ще се представят рибни специалитети и чорби ще е между Морска гара и Магазия. Датата, на която ще се проведе първия за града рибен фест все още не е на 100 % уточнена. Тя обаче със сигурност ще бъде във втората седмица на месеца. „Тогава на Морска гара ще акостира круиз, чиито пасажери ще могат да разгледат феста на рибата“, поясни Живко Табаков.

В работната среща, на която се обсъдиха датата и мястото на провеждане на Рибния фест се включиха всички членове на Комисията по туризъм, художникът Стефан Дубаров и шефът на Летния театър Димитър Маджаров.

Припомняме, че предложението в Бургас да има голям рибен фест, бе единодушно прието от общинските съветници. Идеята е фестът да помогне за удължаването на туристическия сезон в Бургас и да даде тласък на туризма.