Гларуса седеше на пясъка и наблюдаваше плувката. Морето беше тихо и замечтано. Риболовът на плувка е една от най-популярните и ефективни техники за риболов, изискващ специфични знания и умения.

Първо: Правилен избор на плувка.

Второ: Размер и вид на куката.

Трето: Използване на различни видове стръв.

Четвърто: Стратегии!

Гларуса седеше на пясъка и не откъсваше очи от плувката. Плувката отговаряше на всички изисквания за ефективен риболов. Размерът и не беше нито за малки, нито за големи риби, а за нещо повече от риби. Както и куката и - хипотетична сянка на робота „Да Винчи“, заместващ хирурзите - не беше нито за малки, нито за големи риби. От брега плувката приличаше на мишена, в риза с ултрамаринов цвят, заметната на метър и половина дълбочина. А стръвта? На стръвта би завидял и преял с храна римски император.

Гларуса седеше на пясъка, отпуснал гръб на дългите си ръце, събиращи два пръта  луканки, и наблюдаваше красивите движения на плувката.

Плувката ту потъваше-ту изскачаше на повърхността на морето, ту потъваше-ту изскачаше. Приличаше на слънчева афала, неспираща играта си с водата. И всичко това придружено от усмивката на жена.

Далеч от стандартите на Ева - 90/60/90, но много близко за всеки, решил да откъсне ябълката на греха – плувката пръскаше море и агресивен сексапил.

Всяко нейно потапяне и динамично изплуване будеше възхищение. Тя ловуваше. Това видя Гларуса от опита си с жените.

До плувката приближи летовник. Заговориха, после мъжът застана зад нея и я хвана за раменете. Двамата започнаха да потъват и да изскачат от морето, да потъват и да изскачат - правеха го в ритъм, раждащ концентрични вълни. Личеше, че жената се забавлява истински. Изведнъж мъжът се оттласна от нея и се насочи към близката шамандурата.

А плувката продължи своя флирт с водата – флирт и провокиращ, и предизвикващ внимание. Епизодът се повтори – към нея се приближи втори мъж.

Докато си разменяха думи, мъжът жестикулираше нещо. Това подразни жената и тя го избута зад себе си, като го накара да постави ръце на раменете и. Последва потапяне във водата и изплуване на повърхността. Потапяне и изплуване. И пак потапяне, и пак изплуване, като движенията се съпровождаха от смеха и, който качваше нивото на епизода.

End!

Мъжът се отдели от плувката и заплува встрани.

Гларуса се изправи, изтърси пясъка от широките си длани и тръгна към нея. Плувката се намираше на двайсетина метра от брега. В цял бански с цвят ултрамарин, добре сложена – навярно бивша спортистка – с гърди - хандбални топки, с които жонглираше в морето.

-Здравей! – рече Гларуса.

-Dobrý den! – Плувката не спираше да скача във водата.

-Словачка?

-Jsem Češka.

-Прага?

-Nе, Brno!

-Бърно? - Познаваше източноевропейските риби. -Jak se jmenuješ? /как се казваш?/

-Jsem jen žena /просто съм жена!/

-Líbí se vám Bulharsko? /харесваш ли България?/

-Ano! /да/

-A muži? /а мъжете?/

-Mnoho! /много/

Това mnoho дойде дю шеш.

Протегна се и хвана гърдите и. Жената не се смути, взе ръцете му и плъзгайки ги по извивките на хълбока си, ги намести на дупето.

-Zmáčkni mě! /стисни ме/

Той кимна.

-Skákej se mnou! /скачай с мен/ - И го хвана през пояса.

Чувстваше се глупаво, но вече бе приел играта – искаше я. Скачаха в синхрон

 – той, стиснал дупето и – тя, сложила ръце на кръста му.

-Obejmi mě zezadu! /Прегърни ме отзад/.

Гларуса застана зад гърба и, а тя дръпна ръцете му пред себе си, като с неговите шепи захлупи своите гърди.

-Pohlaď je! /милвай ги!/. Skok! /скачай/.

Той скачаше – педя нагоре-педя надолу - държейки хандбалните топки.

Чехкинята – и плувка, и стръв, и рибар – имаше перфектна стратегия.

Кой мъж би отказал услугите, които му се предлагат толкова открито - и скрито под водата. А интимността през август? И кой би отказал любов в морето.

-Budu si hrát s tvým penisem! /ще играя с пениса ти!/ - рече.

Остави се в ръцете и. Риба на куката.

Автор: Гочо Гочев