Тракийският народен певец Стоян Ганчев зарадва любителите на фолклорната музика, издавайки трети самостоятелен албум. „С Тракия в сърцето“ съдържа 19 песни, от които 15 са авторски, а 4 са автентични. Песните са записвани през последните няколко години и сега са включени в албум.

„Повечето песни, които правя, са мои авторски. Много малка част са автентични, предимно от моето село Недялско, Ямболско, както и песни от моята майка“, каза Стоян Ганчев и допълни, че целта на албума е да съхрани и популяризира магията на българската фолклорна музика.

Стоян Ганчев е роден в град Бургас в семейството на народна певица и танцьор. Майка му е бивша солистка на Фолклорен ансамбъл „Загоре” от град Стара Загора и именно от нея той наследява любовта си към фолклорната музика и в частност към тракийската народна песен. Завършва средното си образование в бургаското СОУ „Добри Чинтулов” със специалност „Народно пеене”, а след това Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив с три специалности - ръководител на народни хорове и ансамбли, диригент и музикална педагогика.

В момента Стоян Ганчев е преподавател в СУ „Добри Чинтулов” по народно пеене и музика.