За трета поредна година, зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в нея Мария Габриел и Клуб “България за младите” предизвикват бургазлии да покажат своите фотографски умения. Днес стартира третото издание на фотоконкурса „Моят Бургас е моята Европа”. Тази година конкурсът е на тема „Бургас по пътя на развитието” и цели да провокира бургазлии да покажат с една снимка или колаж от снимки как виждат развиващия се европейски град. Участниците във фото надпреварата имат възможност да развихрят въображението си и покажат любимо свое място или емблематично за града място, като направят сравнение как е изглеждало преди и как се е променило с развитието на града.

Наградата за класиралите се на първите три места е посещение на Европейският парламент в Брюксел, осигурено от Мария Габриел. Победителите ще бъдат определени от жури в състав  Мария Габриел, Теодора Димитрова - победител в миналогодишното издание на конкурса, и Красимир Кралев - председател на клуб „България за младите”.  

Препоръчително е снимките да са с размер 2000 Х 1500 pixels, като всеки може да участва с максимум две снимки. Фотографиите задължително трябва да бъдат придружени от име и фамилия, възраст и телефон за контакт. С участието си в конкурса авторите се съгласяват да предоставят авторските си права върху снимковия материал за цели по усмотрение на клуб „България за младите”.

Крайният срок за участие в конкурса е 25 септември. Фотографиите следва да се изпращат на електронен адрес: bulgariazamladite@gmail.com.

За повече информация: фейсбук страницата „България за младите” или телефон: 0877 266 212.