След успешното Европейско първенство по корабен моделизъм, Културен център "Морско казино" се превръща в своеобразен автопарк за близо 2000 умалени автомобила, съобщиха от Община Бургас. Впечатляващите возила ще са в мащаби 1:64, 1:43; 1:24; 1:50; 1:18, 1:12.

Редки и много ценни модели ще бъдат подредени в зала "Георги Баев", а сред експонатите са Aston Martin DB5 - автомобилът на Джеймс Бонд, полицейски „Мерцедес Понтон“ от 1953, Autoart- Mercedes 600 oт 1966, ще има още и модели на CMC, Minichamps, Kyosho, Otto models, GT Spirit, модели на Ferrari, Porsche, Lamborghini. В изложението са включени и модели на "Лада", "Москвич", "Волга", "Зил", "Газ" и дори строителна техника.

Интересни модели на мотоциклети и таксита също ще намерят място в "автопарка". На експото за първи път ще бъде представен умален модел на състезателната кола на първата жена рали шампион. Макетът е изработен в Украйна.

Експонатите, които са различни по вид и дизайн - от ретро до модерни и тунинг модели са собственост на близо 100 колекционери.

Много от тях са с перфектна детайлизация и се доближават максимално до оригинала.

Експозицията, която включва 2000 модела, ще може да се види само на 14 септември (събота) от 10.00 - 19.00 часа, входът e свободен.

Изложението е част от 12-ата поредна сбирка на DiecastCarsBG форум за автомоделизъм, която се провежда за първи път в Бургас.