На 6-ти декември, празникът на Бургас, ние от редакцията на информационен сайт Gramofona.com, даваме отново старт на популярния Никулденски конкурс за написване на рибарски разкази и лакърдии.

За девети път ще дадем възможност на читателите ни да развихрят въображението си и да ни изпратят интересни случки от своите риболовни дни.

Класираният на първо място ще получи парична награда от 400 лв, вторият ще бъде отличен със 150 лв, а третият със 50 лв. Истинските рибари ще оценят и наградите на бургаския магазин за водолазна екипировка и спортни принадлежности „Синхрон”.

Отсега започвайте да подготвяте вашите истории, лакърдии и разкази. На 6-ти декември след 11 часа може да ни ги изпращате на електронната поща на конкурса: ribarski_razkazi@abv.bg. Всички истории, които любителите на риболова ни изпратят, ще бъдат качени в Рубрика „Хоби” в продължение на един месец-до 6-ти януари.

Веднага след това ще започне оценяването и подбора на най-добрите разказвачи. Тежката дума и тази година има нежният лирик Ваньо Вълчев, който до края на месец февруари ще съобщи официално кои са победителите в деветото издание на конкурса.

Важно условие за всички е, че творбите ви не трябва да са публикувани в друга медия, а с участието си в конкурса се съгласявате да предоставите правата за издаването и отпечатването на творбите и използването им за различни каузи, свързани с популяризирането на Никулденския конкурс на Gramofona.com и фирма Вербал ООД.

Тазгодишното издание на Никулденския конкурс на Gramofona.com е факт благодарение на: „Белина-Еко-Бургас”, Пристанище Бургас, народният представител от ДПС Севим Али, Комплекс „Звезда” в малкото и китно айтоско село Съдиево, където предлагат прекрасни условия за почивка и вкусни рибни специалитети.

Благодарим и за неоценимата помощ на: