Древните келти посрещали своята Нова година Сауин в края на октомври. Те живеели с вярването, че в нощта срещу нея починалите през изминалата година навестяват земята в търсене на живи тела, в които да се вселят. 

За да се предпазят, келтите гасели огъня в огнищата и се опитвали да изглеждат колкото се може по-страшно – обличали животински кожи и глави, надявайки се да изплашат привиденията. Събирали се около огньове, запалвани от друидите жреци, устройвали гадания.

През последните години Хелоуин с пълна сила навлезе на родна територия. А от Арт къща ЛаМалена одобряват с две ръце повечето поводи за парти, поводи, които ни карат да се усмихваме, да се вдъхновяваме и да творим. 

Затова и на 31 октомври ще се забавляваме! Арт къща ЛаМалена и Студио Bianco организират Хелоуин-грим сесии. От 16 до 21 часа всеки желаещ може да се възползва абсолютно безплатно да си направи грим за партито вечерта, да запечата мига в професионален фотос, да стане част от Хелоуин емоцията! 

31 октомври от 16 часа на улица „Мара Гидик“ 7 /зад Безистена/. Партито, виното и доброто настроение са гарантирани! Носете си усмивки!