Бях на 21, когато за първи път в един летен слънчев ден моят приятел ми предложи да разнообразим ежедневието си и да отидем на риболов. За мен това беше нещо вълнуващо и дългоочаквано, тъй като до сега никога не бях опитвала това занимание и си нямах представа дали изобщо ще успея да се справя.

Но се съгласих да опитам и след като ми беше проведен урок на тема как се използва въдицата, къде се закачва червейчето и всички други подробности около риболова, купихме билети и отидохме да ловим риба в близката ни р. Дунав.

Седнахме на столчета и започнах с нетърпение да чакам нещо да се закачи за въдицата ми , като постояхме известно време осъзнах, че не е толкова лесно, но все пак не се отказах. След като минаха около 40-50 минути нещо се закачи за въдицата и тръгнах да навивам, за да видя каква риба съм извадила, но уви беше жабка и толкова много се изплаших, че изпуснах въдицата, а приятеля ми се посмя и ми обясни, че е възможно и на такива неща да попадам.

Чудех се, дали да не се откажа, но реших, че ще опитам отново. И така след около 2 часа бях хванала първата си рибка , а именно попче, толкова се бях развълнувала и исках да се похваля на всички, че си изпуснах червейчетата във водата и заедно с тях и рибката падна, но въпреки това си остана един хубав момент, който даде начало на страстта ми към риболова и стана любимото ми занимание за през уикенда.

След този ден се замислих и съпоставих любовта с риболова и осъзнах колко много си приличат. А именно, че както за добрия улов, така и за истинската любов се чака дълго. И че понякога трябва да запазим щастието за себе си, за да не останем без него, както стана и в моят случай с попчето. Но въпреки това бях много радостна, защото научих нещо ново в този ден, а именно да ловя риба и да отделям повече време на нещата, които обичам. И искам да пожелая на всеки да изпита щастието от малките неща и да си припомняме, че с търпение и любов всичко се постига.

 

Автор: Камелия Аврамова

 

Сърдечно благодарим на всички, които отново ни протегнаха ръка, за да го има и 12-то издание на конкурса. Сред тях са Застрахователна компания "Асет Иншурънс" АД, бизнесменът Иван Кузманов, бургаският народен представител от ДПС Севим Али, както и: