Никога не сме си представяли, че ще обявим победителите в нашия Никулденски конкурс за рибарска история в средата на април. Не сме си и представяли, че няма да сме заедно в този момент. За съжаление, ситуацията изненада всички ни и във времето на физическа дистанция сме принудени да се съобразим с правилата. Трябва да ви признаем, че невероятният Ваньо Вълчев отдавна е казал тежката си дума за участниците в конкурса. В редакцията на Gramofona.com обаче се надявахме, че генерал Мутафчийски ще погледне благосклонно, ще смекчи мерките и ще можем да спазим традицията, за да връчим лично наградите на победителите. През деветте години тези срещи с участниците и приятелите на конкурса се превърнаха в едно очаквано от нас събитие. Надяваме се и за вас! Днес обаче е Великден, а в празничните дни, дори и при извънредно положение, тъжните мисли трябва да останат на заден план. Затова сега е огромна чест и удоволствие да съобщим победителите от тазгодишното издание на Никулденския ни конкурс.

Понеже на белия лист трудно ще успеем да създадем съспенс и момент на очакване, няма да обръщаме класацията, а започваме с големия победител:

Първото място и голямата награда отиват при Анастасия Стайкова и „Тайната на морето“.

Второто място е за Калоян Захариев и неговия разказ „Сбогом, стари приятелю“.

Третото място е за Иглика Пулева и „Сърцето на един рибар“

Победителите ще получат своите награди с куриер, а ние си запазваме правото да поканим всички вас на официалния старт на десетото издание на Никулденския конкурс за написване на рибарска история. Първият юбилей на конкурса е прекрасен повод да се съберем заедно на чаша вино и добро настроение.

Тазгодишното издание на Никулденския конкурс на Gramofona.com е факт благодарение на: „Белина-Еко-Бургас”Пристанище БургасОбщина Бургас"Черноморски риболов" АДМедицинска лаборатория "ЛИНА"Синхрон-Спорт, народния представител от ДПС Севим Али, Комплекс „Звезда” в малкото и китно айтоско село Съдиево, където предлагат прекрасни условия за почивка и вкусни рибни специалитети. Специални благодарности и за концесионера на плаж Крайморие, който също помогна конкурсът да стане факт.