Историята, за която искам да разкажа и да участваме с голяма надежда, е за моя син. Станислав е на 12 години от с. Шкорпиловци (от една година е много запален по речния риболов и до някъде по морския).

Толкова много го влече, че за рождения си ден си пожела не друго, а въдица с пакет примамки. А за Коледа поиска от Дядо Коледа отново рибарски принадлежност за щука.

Историята на моя син е кратка. Всяка събота и неделя (почивни дни след училище) той ходи  да риболува на местната река, в повечето случаи сам. В деня, в който хвана своя трофей, бе със своя приятел. Обади ми се по телефона да ми каже, че отива за риба, за да знам къде е и така докато не го видях забързан и щастлив, връщаш се със своето колело.

Искам да ви кажа, че не се виждаха крачетата му как върти педалите на колелото (толкова бързо караше от радост). С наближаването към дома викаше възторжено "мамоо виж каква щука хванах -огромна е". Като погледнах "огромна" може би не е, но за него беше... 

И започна да обяснява как му засякла рибата, как се е борил да я изкара, как аванса му се е прецакал и за да я изкара, подал въдицата на своя приятел и започнал с голи ръце да дърпа месината. И продължава да обяснява с ентусиазъм, че когато я дърпал до брега, се хвърлил върху нея, за да не я изпусне във водата.

Та картинката беше -кални дрехи, една голяма риба и щастливо момче. От тогава при всяко ходене до близкия град, без пропуск, винаги се отбиваме до рибарския магазин, за да си купува такъми, било то блесни, клатушки, воблери, джи глави и неговите му там неща, които не са ми много ясни

С най-голямо желание участваме във вашия конкурс по негово настояване. Ето и хваната щука от разказа ни, тежаща 2 кг и 420гр.

Автор: Кристина Кръстева

Сърдечно благодарим на всички, които отново ни протегнаха ръка, за да го има и 12-то издание на конкурса. Сред тях са Застрахователна компания "Асет Иншурънс" АД, бизнесменът Иван Кузманов, бургаският народен представител от ДПС Севим Али, както и: