Барбун 5 лв.

Чернокоп 15 лв.

Паламуд 7 – 10 лв.

Въпреки лошото време чернокопът и паламудът се завърнаха, което пък вещае една много добра есен, защото екземплярите, които се появиха на пазара са повече от прекрасни. В момента паламудът е най-коментираната риба. Дребните екземпляри, които рибарите наричат циганки, се търгуват по 7 лв./кг. По-едричките са по 10 лв.

Важно е да отбележим, че по това време на годината за едър паламуд се смятат риби над 600 гр., но за истинските разбирачи наистина хубавият и едър паламуд е от килограм до килограм и 200 гр.

Според рибарите, през ноември ще имаме късмета да опитате и от този деликатес, защото всичко сочи, че ще имаме една наистина силна есен. Чернокопът също се завърна, но с нова цена и нов размер. Вече не говорим за тенекийките, чието място е в морето, а за наистина големи риби.

Барбунът поддържа цена от 5 лв. За истинските ценители и майсторите на рибената чорба е добре да кажем, че в момента има и перки от скат. Парчетата са наистина хубави, а цената им е 6 лв.

Основните валути (риби) на пазара, се менят според сезона и уменията за улов на рибарите. Gramofona.com ще ви информира ежедневно с помощта и професионалните знания на Митко Иванов.