Кампанията "Книги за смет" е една прекрасна и полезна инициатива на издателство Smart Books и фондация "Credo Bonum", която Община Бургас подкрепя с удоволствие. Тя бързо набра широка популярност в нашия град и през последните две години поставихме рекорд по събрани и предадени пластмасови отпадъци. Дали бургазлии ще защитят спечелената репутация на хора, които едновременно обичат да четат и да живеят на чисто, ще стане ясно на 28 май. Тогава организаторите ще ви очакват отново при Пантеона в Морската градина.

И тази година всички фенове на кампанията имат възможността да предадат един или повече килограма пластмасови отпадъци между 10:00 и 13:00 ч., за да получат безплатна книга от предварителната селекция.

Няколко нови заглавия, сред които "Доктор Дулитъл" и "Белия зъб", плюс специални инициативи - детски работилници и пътуваща изложба, посветенa на вредите от пластмасата върху природата и животните, са подготвили организаторите от фондация "Credo Bonum" и издателство "SmartBooks" за най-мащабното издание на кампанията досега. От началото на най-успешната екологична кампания през 2013 г. досега общо са били рециклирани над 46 тона пластмасови отпадъци и раздадени десетки хиляди книги.

Повече информация за регламента за участие, датите и специалните инициативи може да следите във фейсбук събитието "5 години Книги за смет".