Тръгваме група приятели на връх Никулден за риба на един водоем. Казваме на жените си, че днеска рибата ще е от нас и нищо да не се купува, защото ние, опитните рибари, ще хванем добър улов. Зареждаме чанти с такъми, видици, пиене и мезе за настроение.

Та аз, Бирислав, който кръстиха Николайчо, имах задачата да проверявам въдиците, а групата седнала на рибарските си столчета яде и пие като за последно. В смях и забавления купона тече, риба няма, та няма. Метнал съм аз моята въдица и си казвам, чакай да проверя какво става, а тя се закачила на един клон, но кой да види. Навивам аз, навивам, а тя се не помръдва.

Наскача дружината, като ме гледа как се боря и въдицата се огъва. Дърпат всички, чудят се, каква ще е тази риба която ще се е закачила. Дърпаме, навиваме еййййй ще се счупи въдицата. А то какво било- закачила се кукичката на един клон, а оловното топче във водата- пиенето размазало погледите ни и няма кой да забележи, че и клона се извива с въдицата. Ей смях, ей подигравки. 

За Никулден размразихме от стария улов, но случката ми я споменават всеки път дружината да са ми живи и здрави!

 

Автор: Борислав Илиев

Тазгодишното издание на Никулденския конкурс на Gramofona.com е факт благодарение на: „Белина-Еко-Бургас”Пристанище Бургасобщина Бургас"Черноморски риболов" АДМедицинска лаборатория "ЛИНА"Синхрон-Спорт, народният представител от ДПС Севим Али, Комплекс „Звезда” в малкото и китно айтоско село Съдиево, където предлагат прекрасни условия за почивка и вкусни рибни специалитети.