Центърът за млади таланти отправя своето лятно предизвикателство към всички деца и младежи на възраст от 12 години до 19 години с интерес за развитие и реализация в модната индустрия да се включат в първия за Бургас и региона Инстаграм фешън конкурс, съобщиха организаторите. Целта на конкурса е не само да открие талантливи млади хора, но и после да развие техните дарби в сферата на модата и модния дизайн.

„Променете лицето на модата, като споделите с нас оригинален аутфит от вашия гардероб, който да включва деним и „цветовете на морето“, гласи поканата към бургаските младежи. Всички желаещи да участват трябва да подберат частите на най-оригиналния си летен тоалет и аксесоари, да ги подредят креативно и да направят снимка, а накрая всеки снима и селфи със своя „Insta summer look“.

Конкурсните предложения ще бъдат оценявани от известната бургаска дизайнерка – Мария Танева, собственик на модна къща и дългогодишен ръководител на проект по моден дизайн към центъра за талантливи деца в града. Покана да журират в конкурса са приели и собственичката на модна къща Мария Диомова, както и известният моден стилист и гримьор Албена Свещарова, а понастоящем и заместник-директор на Професионална гимназия по текстил и моден дизайн в град Варна.

На 17 септември тази година ще бъдат обявени трите най-впечатляващи тоалета в двете възрастови групи, а снимката с най-много харесвания в Instagram ще завоюва и специалната награда на публиката.

„Навлизаме в десетата година от създаването на единствения европейски сертифициран център за работа и развитие на талантливи деца и младежи. По този специален повод сме подготвили мащабна кампания и много различни инициативи за откриването на нови таланти не само в Бургас, но и в цялата страна. Модният конкурс е част от кампанията и основната му цел е да открои различните, истински даровитите, децата с потенциал в сферата и с желание да се развиват и надграждат знанията и уменията си. Не на последно място търсим и нови таланти за дългогодишния ни успешен модулен проект по моден дизайн „Дебют“, които ще получат възможността да се усъвършенстват с много практически занимания и да представят дарбата си в различни и разнообразни форуми пред широка аудитория“, споделя Лилиана Славова, председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“ - основател на Центъра за млади таланти.

Всички участници в конкурса ще имат възможност да покажат тоалетите си на специално модно дефиле, организирано от центъра.

Пълните условия за участие в конкурса може да откриете ТУК.