Редакцията на Gramofona.com с огромно удоволствие ви напомня, че наближава Никулден, а с него и стартът на любимия ни конкурс за написване на рибарска история.

Рибарите признават, че тази година нямаха голяма слука и мрежите им честичко оставаха празни. Е, има и късметлии, които могат да се похвалят със страхотен улов, за който дълго ще разказват.

По-старите морски вълци са категорични, че след 6 декември лодките трябва да застанат на кея, а мрежите да се сгънат и приберат. Идва времето на дългите зимни вечери, където на чаша червено вино и веян паламуд рибарите ще си припомнят „бойните подвизи“ и ще сравняват улова.

Знаем, че част от вас вече са готови с новите си истории. Очакваме ги и отправяме предизвикателство към останалите. Ще имате точно един месец, за да ни изпратите вашия разказ, стих или поема, а ние ще ги публикуваме в Gramofona.com.

Всички подробности за седмото издание на Никуллденския конкурс на Gramofona.com и невероятните награди очаквайте на 6 декември. До тогава - стягайте такъмите, ако слуховете са верниq морето ври от зарган, а вятърът вече падна.