„Светът… в 24 кадъра“ – така се нарича новата фотоизложба на композитора Стефан Диомов, която беше открита вечерта на 1 юли в Бургас. Експозицията, която всъщност съдържа 35 снимки, разкрива красотите по земята така, както ги е видял бащата на фамилия „Тоника“ през своя фотообектив.

Островите Вануату, пустинята Невада, мостът „Харбър Бридж“ и Операта в Сидни, индийският Тадж Махал, Домът на Слънцето в Куско, слоновете в Килиманджаро, Мачу Пикчу са само част от световните забележителности, които могат да се видят на алеята до Морското казино. Те са заснети от Диомов по време на пътешествията му по различните континенти. Фотосафаритата му щяха да са още повече, ако не бяха прекъснати внезапно от ковид пандемията преди две години.

Експозицията беше разгледана и от легендарния футболен бос Христо Порточанов.

Наред с откриването на фотоизложбата си композиторът представи официално и премиерата на видеото към най-новата му песен „Нека да ви кажа“. Тя се изпълнява от вокална група „ИзгревЧета“ към бургаското читалище „Изгрев“ с гост-солист неговият внук Божидар Неделчев.

Клипът, който съдържа кадри от Бургас и остров Св. Анастасия, беше прожектиран на Охлюва. Преди това „изгревчетата“ изпълниха и други популярни песни на Диомов, а самият той разказа интересни случки от своя живот и пътешествията си по света и у нас.

Пред медии композиторът разкри кое ще е следващото пътуване, което планира. То ще е в Лондон, като има конкретен повод – концерт на АББА. Стефан Диомов ще присъства на предвиденото за октомври шоу на световноизвестната шведска група, която се завърна след 40-годишна пауза. Макар че изпълнителите не се появяват на живо, а като аватари с холограмен образ, това ще е една изпълнена мечта за композитора, чиято група „Тоника“ беше наричана българската АББА.