Музикантът Петър Станчев сформира със свои колеги нова рок група в Бургас. Тя се нарича TYR – кръстена е по името на албум на легендите „Блек Сабат“.

Освен Станчев, който е вокалист, в групата са още Димитър Димитров – китара, Иван Димитров – бас, Николай Атанасов – ударни инструменти.

„Всички музиканти в групата са свирили един с друг в даден момент през годините. И през миналата година решихме да се съберем заедно в този състав. Стилът на TYR е между хардрока и хеви метъла. Правим кавъри на групи и изпълнители като „Бон Джоуви“, Рони Джеймс Дио, „Блек Сабат“, „Айрън Мейдън“. Мислим да запишем и авторски песни“, каза Петър Станчев за Gramofona.com.

Музикантът е познат най-вече като член на бургаската формация „Авалон“, която изпълнява мелодичен рок. Самият той по професия е детски учител, като в момента завършва магистратура по специалност „Предучилищна и начална училищна педагогика“.

Интересни подробности за Петър Станчев и за неговия музикален път прочетете в неделя в рубриката „Рок лицата на Бургас“ на Gramofona.com.