В кипро ателие в центъра на Бургас Емилия Николова продължава семейния бизнес с търговията с цветя. Бизнесът всъщност започва майка й преди 25 години в Поморие, но днес вече Ема го е доразвила. Заедно с нея в ателието работи и дизайнера Дияна Дичева. Двете дами влагат много любов и страст в букетите, които аранжират. Особено сега за празника на жената имат простор да се развихрят.

„Сега сме в голямо напрежение, заради празника”, в процес на работа казва Емилия. Флористката е категорична, че класацията за най-продавани цветя винаги се оглавява от розата. Следва го лалето, заради настъпващата пролет. Търсени са букетите направени от ирис и хризантеми. Цените на цветята започват от 2 лева и стигат до 20 лева. Има клиенти, които си поръчват и букети за 50 лева.

„Всеки сорт цвете е специфичен, затова се изискват специални грижи и познания”, споделя още Ема. Бизнесът с цветя не е лесен, уточнява тя. Зарежда се всяка сутрин от складовете, за да са свежи цветята. Старае се да продава на достъпни цени.