Отличен фестивал – това обещава Община Царево за шестия пореден Рибен фест. И тази година  морската община няма да изневери на традицията и ще бъде домакин на най-голямата  атракция през септември. Събитието на сезона стартира на  4 септември (неделя) от 12:00 часа.

Победителите от „България търси талант“ Виво Монтана ще разтърсят с огнени балкански ритми сцената на пристанище Царево. След самостоятелните си изяви в Общината, друг любимец на България – Рафи, ще видим в нова светлина – в ексклузивен концерт с група Rewind. Звездата, покорила сърцата на българите в „Х фактор“, вече записа хит с музикантите, а сега се обединяват за поредица специални изпълнения. Почитателите на качествения рок в Царево и региона ще могат да се насладят на хитовете на роклегендите от БТР.

Кулинарен гид на фестивала отново ще бъде Ути Бъчваров. С участието на Рибения фест популярният готвач стартира подготовката за кулинарния си юбилей – 20 години вкусни ястия на екрана и сред хората. По традиция Ути ще сготви миди с ориз в тиган, направен от капака на локомотив. Жителите и гостите на Царево ще се насладят и на рибената чорба, която ще приготвят шест отбора в кулинарна надпревара.

Разбира се, почитателите на феста може да очакват традиционните състезания по ветроходство и подводен риболов, и литийно шествие с отец Стоян Кралев от храм „Успение Богородично“. Тази година, част от фестивала е и специален любителски велопоход Царево-Лозенец-Царево.

Водещ на фестивала е звездата от „Комиците“ и сериала „Столичани в повече“ Васил Драганов. А освен богатата програма, посетителите ще могат да опитат вкусна храна и разхладителни напитки от баровете на пристанището.