Започва новият сезон на творческите работилници "Арт-И-Факти" в Туристически комплекс "Акве Калиде". Тази есен поредицата е с нов формат, съобщиха от Община Бургас.

Работилничките ще бъдат организирани отново в неделните дни, от 11:00 до 13:00 ч., но в предстоящите издания посетителите ще научават интересни факти за някой занаят или изкуство.

Майстори и художници ще разказват за своята работа и ще споделят личен опит в придобиването на специалните умения. Децата ще могат да си изработват художествени или занаятчийски предмети и сувенири. Освен това посетителите ще могат да си закупят занаятчийски и арт произведения.

В първата неделя, на 6 октомври, в "Арт-И-Факти" ще бъде представен занаятът кошничарство. В работилничките децата ще изработват плетени от ракита изделия. Таксата за участие е 3 лв. за 1 изделие, 4 лв. за двете изделия. Освен изработеното за спомен, от "Акве Калиде" децата ще получат безплатно посещение на музея с 3D мапинг филм.

Посетителите на "Арт-И-Факти" на 6 октомври ще могат да си закупят или поръчат плетени изделия от ракита - от декоративни предмети и кошници за пикник, до мебели.