Lifelongphotoalbum: Младите абитуриенти не пропуснаха да смаят всички с приказните си тоалети. Но какви тенденции спазиха те и имаше ли фрапантни писъци на модата?

Младите фотографи с инстаграм профила @lifelongphotoalbum коментират пред Грамофона Нюз визията на абитуриентите в Бургас.

Определено е добре да се отбележи, че от 400-те завършващи на 24 май се откроиха няколко гимназии, чиито абитуриенти смаяха жителите на морския град. НЕГ „Гьоте”, АЕГ „Гео Милев” Музикалното училище и ГЧЕ „Васил Левски” се откроиха като най-стилни сред празнуващите.

Младите момчета тази година не се спряха на определен цвят или гама, а точно обратното. Интересно сако с различни шарки, съчетано идеално със семпла риза и панталон, бяха допълнени перфектно с папионка в подобен нюанс. Каква комбинация само! Явно бургаските младежи се бяха постарали да напишат модните правила сами. Фрапантни и крещящи костюми не бяха забелязани, но въпреки това се открояваха няколко възпитаници на елитните гимназии.

Един от колоритните завършващи беше и бургаският футболист на „Нефтохимик”- Илиян Николв, който остана верен на отбора си. Екстравагантният двойник на Давид Луиз подбра сако с тъмно зелени и бежови мотиви, съчетано с папионка и семпъл панталон. Цялостната визия на момчето бе допълнена и от нестандартната му прическа.

Друг интересен абитуриент бе представител на НЕГ „Гьоте”, като единствен той се открои с елегантен костюм в черно с велурени мотиви. Но не само тоалетът придаде ексцентричност на младежа - опреледелено той блесна и със завидни умения за позиране на снимки.

Младите момчета от Бургас се отдалечиха от скромния стереотип за костюм, като показаха индивидуалността си чрез различни цветове и десени.

Момичетата обаче не отстъпиха и заблестяха с изящни рокли, повечето от които дълги и с елегантни семпли силуети. Преобладаваха едноцветни и брокатени рокли, съчетани с високи обувки, които придават завършеност на тоалета, но винаги биват сваляни, когато дойде време за нощните забави. Забелязваха се млади жени с всякакви прически, като много бяха включили класическа плитка във визията си. Интересни бяха и нестандартните аксесоари, като модерни слънчеви очила и калъфи за телефони в тон с роклята.

Една от възпитаничките на Музикалното училище се отличи с ретро визията си. Тя беше облечена в типична за 50-те години рокля, чиято горна част беше покрита в точки, а полата, стигаща до прасеца, беше червена. В тон бяха и аксесоарите й - червени очила и черни ръкавици на точки. За завършек на тоалета абитуриентката беше закачила черна роза в косата си.