77 билки и половина са събрани и сложени в изискани коктейли за гостите на Еньовден в Стоилово, а голяма част от тях са брани и сушени под ръководството на кмета на малкотърновското село Христо Янакиев.

В навечерието на празника доброволци и местен инициативен комитет изградиха импровизиран бар, на който специално разбиваха напитките и омайваха за още и още, и още. Вероятно заради тази магия хората, участвали в празника, се връщат отново и отново. Казват, че било заради сърдечното гостоприемство, но старите къщи вече били изкупени и новодомците дори се заселвали с постоянна регистрация.
 Всъщност в коктейлите, които официално са представени като във всеки обикновен бар, се добавя „яньовски герлюк“. И сега идва драмата, официално казват, че в него има 40 вида лековити треви. Сред билките задължително присъстват яньовче, жълт кантарион, черен бъз, босилек. Местните стоиловци обаче са категорични, че в техния „яньовски герлюк“ билките са 77 и половина. Народните поверия разказват, че по човека ходят 77 и половина болести. За 77 болести има цяр, само за половинката болест – няма. Всъщност, и за нея има половин билка, но нея само посветени билкари могат да намерят в потайната доба на еньовденската нощ и да използват.
И я познайте, тези посветени билкари живеят в село Стоилово. Но до признанието им се стига след много напоителни билкови коктейли. А въпросната половин билка наричат памуклийка.

Ето какво пише за нея:
Памуклийка (Cistus incanus L.) е член на семейството на скалните рози и се среща в Средиземноморието, където има много слънце. Тя може да достигне височина до 1 метър и се разпознава по нежните розови цветове, които са в изобилие през пролетните месеци.

Въпреки че произхожда от по-голямата част от Южна Европа, тя се е появила в Гърция, където е била използвана още около 400 г. пр.н.е. Според един древногръцки мит боговете на Олимп възложили на памуклийката задачата да се грижи за ранените воини, с което богините не били съгласни. Те смятали, че такова красиво цвете трябва да се грижи за красотата на жената, затова оставили решението на памуклийката, която избрала да прави и двете.

В Древна Гърция са произвеждали смола от памуклийка, която е била изнасяна също за Египет и Судан. По-късно в Гърция се е разпространява и навикът памуклийката да се пие под формата на чай, а гърците са го предлагали на гостите си при посрещането им.

Стоиловци казват, че памуклийката е навсякъде в района и в големи количества. Как точно я приготвят за билковите коктейли пазят в тайна, но ако решите да опитате, сборището е там над селото до гората. Стефан Вълдобрев може да ъпгрейдне хитовата си песен, като например: „Барът е до гората и гората е до бара“.