Общо 28 отбора и над 300 участници се включват в един от най-мащабните детски футболни турнири у нас – „Приморско лято 2023“, който беше открит официално днес в морския курорт. Сред тимовете са бургаските „Звездичка“ и „Черноморец“, както и столичните грандове ЦСКА и „Левски“. Състезанието ще се проведе в три етапа за три възрастови групи от 3 до 18 юни, като са представени тимове от цялата страна. Това е осмото издание на традиционния турнир, който се организира в Община Приморско и вече се наложи като един от най-популярните у нас.

Първи на стадиона на ММЦ Приморско в груповата фаза излизат най-малките, родени през 2014 година. Финалът при тях ще се играе на 6 юни. На 7 юни стартират мачовете на родените през 2013 година, а на 14 юни започва груповата фаза за най-големите – родени през 2011 година.

„Щастлив съм, че за осми път Община Приморско е домакин на този истински футболен празник за най-малките. Традиционният турнир, който организираме, е част от нашата активна политика в подкрепа на детския спорт. Горди сме, че близо 50% от учениците в нашата община тренират безплатно в деветте спортни клуба. Ще стискаме палци и на нашите лъвчета от ФК „Ропотамо“ – Приморско, но в такива събития всички са победители, защото най-голямата награда са хубавите емоции, спортният дух и честната игра“, сподели при откриването кметът Димитър Германов, който е и председател на организационния комитет на турнира.

Детският футболен турнир традиционно привлича и публика от цялата страна. Участниците, техните поддръжници и любителите на играта традиционно са и едни от първите туристи в курорта Приморско в началото на летния сезон.