Сега тук има повече хора, отколкото на финала за купата на България в София между ЦСКА 1948 и Лудогорец на 24 май. Това отговори Христо Стоичков пред медиите в Бургас на въпрос вижда ли светлина в тунела за българския футбол.

„Дано обичта на публика се върне на терена. За съжаление, ние отблъснахме публиката. Няма я тази обич, няма я тръпката, която я имаше по наше време или малко след нас“, коментира звездата на българския и световен футбол.

Камата каза също, че пази много хубави спомени от Бургас още от младите си години. Спомни си мачове за националния отбор, които е играл в морския град, и как Трифон Иванов е вкарал първия си гол за трикольорите тук.

Стоичков даде съвет на подрастващите да си вярват, че могат, да се трудят, да слушат треньорите и учителите.

Звездата на ЦСКА и Барселона постави началото на турнир за деца, родени до 2014 г., който се проведе на опънато специално за събитието игрище на площад „Тройката“. В надпреварата се включиха отборите на „Бургас спорт“, „Нефтохимик“, „Черноморец 1919“ и „Звездичка“, които изиграха 4 футболни срещи.

След първия съдийски сигнал Стоичков започна да раздава книги под приготвена за целта шатра. Стотици са тези, които чакаха да си вземат автобиографията на Камата и да си направят снимки с него.

Турнирът беше спечелен от децата на „Черноморец“, които на финала победиха отбора на „Бургас спорт“. На трето място се нареди тимът на „Звездичка“, следван от „Нефтохимик“.

Христо Стоичков заедно с кмета Димитър Николов връчиха купите и наградите на малките футболисти. Преди това Камата би дузпи на всички вратари на отборите. Няколко бяха тези, които бяха спасени, но децата много се радваха.

На финала всички отбори си направиха обща снимка за спомен със Стоичков и кмета.