Созопол вдигна финансовата мощ на футболния клуб с привличането на по-крупни бизнесмени в Управителния съвет /УС/. Това стана на проведеното годишно общо събрание в понеделник вечер. Броят на членовете на УС беше увеличен от 11 на 12, а от 3-годишен мандатът им стана 5-годишен.

Поста си на председател на ръководния орган запазва кметът на Созопол Панайот Рейзи, а общината остава в ролята на основен спонсор. В УС присъстват представители на мощни фирми като Санта Марина, Дюни, Грийн лайф, Куш груп, Селена бийч и др. Изпълнителен директор остава Румен Димов, който изпълнява функциите и на старши треньор. Той и кметът Рейзи са идеолозите на местния бурен футболен възход от 2008 г. насам.

При първото за историята на футбола в Созопол участие на професионално ниво отборът се класира шести в "Б" група през сезон 2014/2015 г., а миналото първенство завърши на 4-то място. Румен Димов стриктно следва стратегия на по-добро класиране от предишното, което означава, че през новия сезон във Втора лига "небесносините" ще се борят за място в челната тройка на Втора лига. Това е равносилно на директна промоция в Първа професионална лига или участие на бараж.

Созопол отговаряше на всички изисквания за място в елита още през сезон 2016/2017 г., но ръководството на клуба предпочете да инвестира в разширение на базата с нови терени и развитие на детско-юношеската школа с обособяване на футболен интернат.