Старт на два успешни турнира – по футбол и народна топка  ще бъде даден този уикенд в Приморско. Надпреварата между женските отбори, които ще се борят в съботната лига по народна топка, ще започне на 9 януари /събота/ от 13 часа в спортната зала в морския град. На същото място от 11 часа в неделя футболни тимове ще премерят сили в неделната лига „За купата на кмета“.

Началото на двата двумесечни турнира бе поставено в заседателната зала в Общината, където кметът д-р Димитър Германов се срещна с организаторите и част от състезателите.  Градоначалникът поздрави ентусиазираните спортисти и им пожела успех. Той изрази и своето задоволство, че създалите се под негов патронаж турнири продължават успешно да се провеждат и да привличат нови и нови участници.

Кметът Германов чрез жребий определи отборите, които ще се срещнат в първия кръг от надпреварата. Кавалерски и тази година най-напред бяха изтеглени женските отбори, които ще се състезават в първите срещи по народната топка. Девет отбора, някои от които с интересни наименования, като „Леопардови момичета“ – Ново Паничарево, миналогодишните победителки „Хитрите лисици“- Приморско, „Рома“- Приморско, „Атлиман“- Китен, „Танцови фурии“ – Приморско, „Ахтопол“ – Ахтопол, „Акули“ – Приморско,  „Веселие“ – Веселие, „Прим“- Приморско, ще влязат в спор за призовото място.

В неделната футболна лига „За купата на Кмета“ ще се надпреварват десет отбора от Приморско, Созопол,  Царево,  Ахтопол, Равна гора и Ясна поляна. Жребият определи първия мач да бъде между отборите на Созопол и Равна гора.

 

Ето и срещите от първи кръг:

Съботна лига Народна топка – жени

9.01.2016 г. /събота/ - спортна зала –Приморско

13.00 часа – „Хитрите лисици“ – „Веселие“

14.00 часа – „Леопардови момичета“ – „Атлиман“

15.00 часа – „Акули“ – „Танцови фурии“

16.00 часа – „Ахтопол“ – „Прим“

„Рома“ – почива

Неделна футболна лига „За купата на Кмета“

10.01.2016 г. /неделя/ - спортна зала – Приморско

11.00 часа – „Созопол“ – „Равна гора“

12.00 часа – „ДЛС Ропотамо“ – „Царево“

13.00 часа – „Химпекс“ – „Ахтопол“

14.00 часа – „Ропотамо ветерани“ – „Ясна поляна“

15.00 часа – „Ропотамо джуниър“ – „Атлетик“.