Днес предстои да се разсече и възелът в предварителна група F на Евро 2016, съобщава Sportal.bg. Големият фаворит Португалия се озова в тежка ситуация след първите два мача и ще гони първа победа срещу изненадващия лидер Унгария, който си осигури място на 1/8-финалите.

Същото не може да се каже за Кристиано Роналдо и компания, които все още не са убедили, че заслужават да бъдат считани за един от фаворитите на шампионата. Не може да се отрече и факторът късмет, който тотално е изоставил португалците на това европейско. Отборът е отправил най-много удари към вратата на съперника, но има само един гол, а за капак и Кристиано Роналдо пропусна дузпа и обра негативите. Селекционерът Фернандо Сантос даде директива да се играе безскрупулно и дори грозно, но да се измъкне победата, която да класира "мореплавателите" напред.

В другия мач от групата сензацията Исландия играе с Австрия. Исландците са в по-добра позиция от съперника и дори и равенство им осигурява третото място, а защо не и 1/8-финал. Затова островитяните няма да се хвърлят в неразумни действия напред, а ще играят по-скоро затворено. В игра се завръща капитанът Арно Гунарсон, който ще дирижира играта в центъра.

Вероятни състави:

Унгария: Кирай, Ланг, Юхас, Гузмич, Кадар, Пинтер, Наги, Стибер, Клайнсхайлер, Джуджак, Салай.
Португалия: Руи Патрисио, Герейро, Карвальо, Пепе, Виейриня, У. Карвальо, Гомеш, Маутиньо, Нани, Роналдо, Куарешма.

Исландия: Халдарсон, Саеарсон, Сигурдсон, Арнасон, Скуласон, Гунарсон, Гудмундсон, Сигурдсон, Бярнасон, Сигортсон, Бьодварсон.
Австрия: Алмер, Фукс, Прьодъл, Драгович, Клайн, Илсанкер, Баумгартлингер, Алаба, Арнаутович, Харник, Янко.

Временно класиране:
1. Унгария - 4 т.
2. Исландия - 2 т.
3. Португалия - 2 т.
4. Австрия - 1 т.

 

Снимка: sportal.bg